Határon túli magyarként is jelentkezhetek a Dzsemborira?

Igen, a Magyar Dzsembori Csapat tagjaként vehetsz részt a programon.

 

Hol kell jelentkeznem?

A jelentkezési oldalon válaszd a megfelelő kategóriát (a magyarországiakhoz hasonlóan április 1-től augusztus 31-ig).

 

Össze leszünk keverve a többiekkel, vagy saját őrsünk/rajunk lesz?

Ez elsősorban a jelentkezők számától függ. A te szövetségedből érkező azonos nemű résztvevőkkel várhatóan egy őrsbe kerültök majd, azonban elképzelhető, hogy lesznek más szövetségből érkezők is az őrsödben.

 

Nekem is részt kell vennem a budapesti válogatón?

HMCSSZ, KÁMCSSZ, RMCSSZ, SZMCS, VMCSSZ tagoknak a válogatón való részvétel a magyarországi jelentkezőkhöz hasonlóan kötelező. Plusz éjszaka szállást szükség esetén tudunk biztosítani, azonban az utazási költségeket erre az alkalomra mindenkinek magának kell fedezni.

Tekintettel a nagy távolságokra, KMCSSZ tagoknak nem szükséges válogatón részt venniük, ehelyett magyar nyelvű cserkészönéletrajzot, motivációs levelet és csapatparancsnoki ajánlást szükséges küldeniük a jelentkezéssel együtt. Természetesen azon KMCSSZ-tagokat, akik szívesen Budapestre látogatnak erre az alkalomra, szeretettel várjuk a válogatón!

(Részleteket lásd a jelentkezési oldalakon!)

 

Nekem is részt kell vennem a felkészítő hétvégéken?

Minden csapattagot minden felkészítő hétvégén örömmel látunk.

A hétvégéken való részvétel a magyarországi résztvevőknek kötelező. HMCSSZ, KÁMCSSZ, RMCSSZ, SZMCS, VMCSSZ tagoknak csak az utolsó hétvége (2015. április 30. – május 3.) kötelező. Plusz éjszaka szállást szükség esetén tudunk biztosítani, valamint a határon túlról érkezők utazási költségeinek 70%-át téríteni tudjuk az utolsó hétvégén.

Tekintettel a nagy távolságokra, KMCSSZ tagoknak nem kötelezőek a felkészítő hétvégék.

 

Határon túliként rám is ugyanazok a feltételek vonatkoznak?

Igen, kivéve a fent említetteket.