Kérünk, először a pénzügyi fülön nézz körül, ott találsz minden fontos információt!

A dzsembori sajnos nem olcsó program, ezt mi is tudjuk. Azonban az egyik legfontosabb szempont számunkra, hogy minél kevesebbet költsünk. Ennek érdekében igen puritán a költségvetésünk. Olyan elveket fektettünk le, mint például:

  • nem lesznek fizetett alkalmazottak
  • nem fizetünk irodaköltséget
  • nem szerzünk be számítógépeket
  • ha lehet, nem szerzünk be állóeszközöket

 

Mennyi lesz a részvételi díj?

Körülbelül 500.000 Ft.

 

Mindenki azonos összeget fizet? 

Igen, minden csapattag (résztvevő, őrsvezető, IST tag, CMT) részvételi díja azonos.

 

Miért ilyen drága?

Ez az összeg tartalmazza a dzsembori tábordíját – amit nekünk japán jenben kell befizetni – az utazást, a szállítási költségeket, a biztosítást, bizonyos közös ruházatot, dzsembori előtt és után kapott anyagok költségeit, a felkészítő- és utóhétvégék költségeit.

Azon dolgozunk, hogy minél olcsóbb legyen a program!

 

Hogyan tudunk ennyi pénzt összeszedni?

Az eddigi gyakorlatot követve az összeg jelentős részét támogatásokból szeretnénk összeszedni. Fontos, hogy a támogatások felkutatása nagyrészt a résztvevőkre hárul. Ehhez minden segítséget megadunk, illetve a nagyobb cégeket és az önkormányzatokat központilag fogjuk megkeresni. Az elmúlt évek tapasztalata alapján ez a rendszer működik!

Ezekről még bővebben fogunk beszélni, amikor személyesen találkozunk.

 

Változhat még a részvételi díj összege?

Igen, mindkét irányba. Mivel a tábordíjat japán jenben kell befizetnünk, az árfolyam ingadozása befolyásolja a végső összeget. Ugyanakkor arra is van esély, hogy kedvező feltételek mellett ennél kevesebbet kell majd végül fizetnünk. A jelenlegi helyzetben a fenti összeg tűnik reálisnak.