Minden negyedik évben cserkészek tízezrei gyűlnek össze a világ minden részéről, hogy tíz napot együtt töltsenek el. Remek alkalom ez, hogy közel 40.000 cserkésztestvéreddel együtt megismerkedhess más kultúrákkal, a világ számos tájáról érkező cserkészekkel, nagy kalandokban vehess részt és megismerhess egy idegen országot.

A dzsembori résztvevői 14 és 17 év közötti cserkészek, valamint velük együtt táborozó felnőtt segítők és vezetők.

A Dzsembori helyszíne:

2015-ben Japán ad otthont a dzsemborinak. A találkozó a legnagyobb japán sziget, Honsú nyugati csücskében, Yamaguchi prefektúrában, Kirara-hamában lesz. A dzsembori helyszíne egy mesterséges félsziget, melyet három oldalról a tenger vesz körül.

A találkozó alatt a táborhely fel lesz szerelve minden olyan eszközzel, ami egy ekkora rendezvényen szükséges (mosdók, wc-k, telekommunikációs eszközök, boltok, posta).

A helyszínt már korábban kipróbálták a 14.000 fős „APR Jamboree“ során. Így biztosan alkalmas hely egy ilyen nagy létszámú tábor számára.

 

A Dzsembori időpontja:

A Dzsembori 2015. július 28-től augusztus 8-ig tart. A Magyar Dzsembori Csapat tagjainak ez mindkét irányba legalább néhány nappal kitolódik az utazás, az előtábor és az esetleges kintmaradás miatt.

 

A Dzsembori költségei:

A dzsembori sajnos nem olcsó program, de minden lehetőt megteszünk azért, hogy minél olcsóbb legyen. Így kerülünk minden felesleges kiadást vagy fényűzést. A dzsembori díja a tábordíjból (75.000 JPY), az utazási költségekből (kb. 200.000 ft), a tagok dzsembori ruházatából (pl. póló, nyakkendő, stb.) és a csapat közös költségeiből (pl. előhétvégék) állnak össze.

Számításaink szerint a dzsembori teljes fejenkénti költsége 450.000 Ft lesz. Ez a forint árfolyamának megfelelően változhat. Az elmúlt dzsemborik gyakorlata szerint a pénz nagyobb részét támogatásokból szedjük össze. 70.000 forintot viszont mindenféleképpen Neked kell befizetni több részletben, akkor is, ha a részvételi díjnál több támogatást gyűjtöttél.

A támogatások gyűjtésénél minden csapattag szerepet kap. A nagyobb támogatókat központilag keressük meg, a résztvevőknek a támogatások gyűjtéséhez minden segítséget meg fogunk adni. Szerencsére eddig minden dzsemborira össze tudtuk gyűjteni a szükséges pénzt, reményeink szerint most sem lesz ez másképp!

 

Tipp: Ha már eldöntötted, hogy jönni szeretnél Japánba, már most is elkezdhetsz félretenni, hogy legyen időd összeszedni a szükséges pénzt! Akár nyári munkát is vállalhatsz!