Milyen egyenruha kell a dzsemborira?

Minden csapattagnak kötelező a dzsemborin teljes és szabályos egyenruhát hordani. Az egyenruha nyakkendőből, rövid ujjú ingből, övből, rövid nadrágból, árvalányhajas cserkészkalapból áll. Csak a cserkészboltokban árult egyenruhákat fogadjuk el.

Ezen kívül az egyenruhán kötelező a következő jelvények hordása: Hungária háromszög, WOSM jelvény, cserkészkerület, csapatszám, csapatnév, névcsík, képesítési és megbízatási jelvények, beszélt nyelvek. A részletes előírásokat mindenki megkapja.

 

Lesz központi egyenruha beszerzés?

A dzsembori helyszínén tapasztalható meleg és párás éghajlat miatt könnyű, vékony és lélegző anyagból készült cserkészinget és rövidnadrágot fogunk készíttetni. Az ing és rövidnadrág beszerzése központilag fog zajlani, ennek árát a részvételi díj tartalmazza. Az egyenruha egyéb részeit (árvalányhajas cserkészkalap, öv) otthonról kell magaddal hoznod, vagy ha nem rendelkezel velük, beszerezned.

 

Milyen ruházatot kapunk a Csapattól?

A lélegző anyagú cserkészing mellett csapat pólókat, felvarrót és csapat nyakkendőt minden tag fog kapni.

 

Mikor kell egyenruhát hordani?

Utazáskor, a felkészítő hétvégéken és a dzsembori bizonyos alkalmain. A dzsembori való megjelenésről részletesen tájékoztatjuk a rajparancsnokokat.

 

Hány ingre van szükségem a dzsemborin?

Egy biztosan elég lesz.

 

Miért kell rövid ujjú ing és rövid nadrág?

Szeretnénk egységesen megjelenni. A dzsembori helyszínén igen meleg és párás éghajlat jellemző, még az esti ceremóniákon is jobban fog esni a rövid, könnyebb egyenruha.