Cserkész évnyitó az Avasi Búcsún

A cudar időjárás ellenére is összegyűltünk, hogy együtt kezdjük meg az évet a szintén 25-ik születésnapját ünneplő avasi egyházközség gyülekezeteivel. Grill állványunkat beizzítottuk, egy csöppet meg is égettük nagy buzgalmunkban. Volt minden délelőtt: rajzverseny sok-sok nyereménnyel, terem hoki, sport és töméntelen mennyiségű eső. A 2018-as érvényesítő matricákat is megkapta mindeni, volt még jelvény vásár és egyenruha rendelési lehetőség.

Ebéd előtt Széman Gábor és Szilágyi Viktória sikeresen teljesítette a cserkész újonc próbát. Délre elkészült a grill kolbász, saslik, csirkemell, meleg szendvics és még sült alma is akadt. Sőt a grillrács alatt a zoknik és megszáradtak! Desszert előtt pont időben érkeztünk a templomba, még egy ifjú pár esküvője előtt, ahol cserkész fogadalmat tett két új tagunk és a többi cserkész is megerősítette fogadalmát. Desszert után lovagi bemutatót szemlélhettünk meg. Örömmel mondhatom, hogy a rendezvényről mi mentünk haza utoljára! Ügyesek, kitartóak és bátrak voltatok mindannyian!

Fényképek

Jelen voltak: Demjén Péter, Galán Gábor, Galán Gergely, Jankó Eszter, Jankó László, Jankó Sólyom, Józsa Lilien, Széman Gábor, Szilágyi Viktória, Varga Gabriella, Veligdán Magdolna és Szilvássy Terézia

Köszönjük a sok finomságot! Találkozunk az Andó kúti kisvasút kiránduláson?

***

Dátum: 2017. szeptember 23. Szombat 10.00 –  várható befejezés kb: 16.00
Helyszín: Avasi Görögkatolikus egyházközség (Jezsuita templom)

Immár évek óta a cserkészévünk első közös eseménye a hagyományos Avasi Búcsún való részvétel. A szombati programon lesz főzőverseny, vásári forgatag, sport, felnőtt olimpia, játszóház, népi játék, népzene, versek, Szent László korának felelevenítése hagyományőrzőkkel és sok-sok cserkész játék. A sportpályára külön tornacipővel lehet csak lépni, úgy készüljetek!

A szülőket, felnőtt családtagokat a főzősátorban várják a felnőtt vezetők ismerkedésre, beszélgetésre. Kérjük, hogy minden vendégünk járuljon hozzá a közösségi hangulat megteremtéséhez egy kis finomsággal, itókával. Ebédidő alatt grillrácsot helyezünk üzembe, amin mindenki elkészítheti az általa hozott ebédjét és a kaja-szelfi fotóval nevezhet a főző versenyünkre.

Gyülekező 10.00 – 10.10 között az Avasi Jezsuita templom bejáratánál.
Kísérő nélkül érkező cserkészekért kérjük a szülőket 16.00 órára jöjjenek a cserkész főzősátorhoz.

Minden cserkészt és családtagjaikat szeretettel várunk erre az alkalomra!

szervező:
Varga Gabriella
csapatparancsnok
36309209331