Tornabarakony nyári tábor – információ szülőknek

Tábor előtti teendők

  1. Egészségügyi hozzájáruló nyilatkozatot kitölteni kötelező!
    A nyomtatvány elérhető itt. Letöltés után ki lehet tölteni akár a gépen is. Fontos, hogy nyomtatás után az aláírt példányt szkenneljék vissza.
    emailben elküldhető a vargabika@yahoo.co.uk címre augusztus 13-án éjfélig
    vagy
    induláskor kinyomtatva, aláírva kérjük ideadni
  2. Csomagolás
    Kérjük, hogy a táborba induló kiscserkészek először próbálják meg egyedül összekészíteni a tábori csomagjukat. Készítsék ki az ágyra vagy az asztalra szépen átláthatóan, hogy mit szeretnének magukkal  hozni. Nézzék át a szülőkkel mielőtt bepakolnának a hátizsákba, hogy valami kimarad-e, vagy felesleges. A hátizsákba is egyedül, vagy esetleg segítséggel pakoljanak. Az önállóság egyik lépcsője, hogy megpróbálom egyedül előkészíteni, majd bepakolni a holmijaimat. Tudom, hogy ha szükségem van valamire, hogy a táskámban hová tettem és azt is tudni fogom, hogy elfelejtettem-e valamit, így nem keresem hiába. A táborban a nagyobbak sátorban, a kicsik a volt iskola épületében fognak aludni. Hozni kell polifómot és hálózsákot. A tábortűz idejére érdemes hozni egy kis ülő szivacsot, de közösen le tudnak ülni egy polifómra többen is. 4 napra elegendő ruházat, legyen benne esőkabát és zárt cipő is. A csajkazsákba kell majd tányér, kanál, villa, kés (nagyobb gyerekek hozzanak magukkal bicskát kés helyett) és egy kéztörlő. A mosakodó készletből ne hiányozzon a szappan, fogkefe, fogkrém. Érdemes betenni napvédő krémet, szúnyog és kullancs riasztót és egy szélesebb karimájú sapkát. A hálózsákot és polifómot autóval el tudjuk vinne, de a többi csomagot nem. Érkezzünk időben az indulás helyszínére, a Tiszai bejáratához! További csomagolási tippek itt.
  3. Gyerekek feladata
    A táborba lépéshez a cserkészeknek és kiscserkészeknek egy feladatot kell elkészíteniük: a saját családfájukat! Legalább a szűkebb család legyen rajta: szülők, testvérek, nagyszülők. A szülőknél és testvéreknél a nevek alá fel kell írni a születésük dátumát. A bátrabbak a kiterjedtebb családról is készíthetnek családfát. Lehet papírra, vászonra, fára vagy bármilyen más anyagra is készíteni, viszont legyen tartós és vízhatlan (ha papíron van tegyük fóliába és ragasszuk le). A táborban keretmese kelléknek hozzon mindenki egy övet, ha lehetséges legyen bőrből.
  4. Élelmiszer
    Első napra csomagolt elemózsiát kell készíteni a cserkészeknek egyrészt az útra, másrészt ebédre. Ha esetleg marad szendvics és egyéb holmi, azt vacsoráig elfogyasztjuk majd. Az előző évekhez hasonlóan örömmel fogadunk reggelihez és vacsorához felajánlásokat. Ilyen lehet például tea, cukor, citromlé, szörp, zöldségek, lekvár, kolbász, szalonna stb. Szívesebben készítünk ételeket házi alapanyagokból, mint boltiból. Fontos, hogy a küldemény kibírja az utat és ne legyen romlékony (pl tej, joghurt, hús). Kérjük, ha lehet dobozban, műanyag edényben hozzák az adományokat, hogy könnyen be tudjuk pakolni az autóba. Fél kiló nejlonzacskós paradicsom sok kárt tud tenni ha összenyomódik és kifolyik.Kérünk mindenkit, hogy a táborba indulásnál és érkezésnél pontosan érkezzünk.Tábor elérhetősége:
    Varga Gabriella
    +36309209331
    helyszíne: 3765 Tornabarakony, Dózsa György út 32.