Róka rajprogram – Zarándoklat Sajópálfalára

A Róka rajból Galán Gábor, Ládi Bálint és Varga Gabriella vett részt Bárdos István meghívásra egy görögkatolikus zarándoklaton: IV. Nagyvárosi Zarándoklat Sajópálfala Főbúcsújába! az Első Lépés A Kárpát Hazáért Búcsústársaság, Bükkalja szervezésében.

Galán Gábor, a Róka raj cserkészének beszámolója:

Október 14.- én egy olyan eseményen vettem részt ami emberek százait invitál Miskolc-Görömbölytől egészen Sajópálfaláig. Több gyönyörű helyszínen keresztül zarándokoltunk végállomásunkig. Sok ismeretlen emberekkel együtt jártuk útjaink. Többen csatlakoztunk ahhoz a társasághoz, akik már a indulástól zarándokoltak. Volt olyan időszak, amikor az egész csoport némán járta útjait, miközben Krisztusra gondolt. Sok új templomot láttunk, sok süteménnyel és pogácsával várták az éhes és szomjas tömeget. Utolsó állomásunkon egy parakliszon és egy szent liturgián voltunk, amit azután egy körmenet követett. Végén minket is megkínáltak egy kis pogácsával. Mindenkinek tetszett ez a kis “kirándulás” amivel a közelebb a kerültünk Istenhez.

Szerintem egy nagyon jó esemény volt, ahol az emberek a Sajó-menti településeken keresztül a Mária túraútvonalon új élményeket szereztem.

Fényképekért KATT IDE.