Tengertől tengerig

Az izraeli Héber Cserkészszövetség szeretettel vár külföldi (így magyar) cserkészeket is a Tengertől tengerig elnevezésű programjára. A túra nagy múltra tekint vissza, melyen 14-15 éves izraeli cserkészek vesznek részt és egy 4 napos túra keretében bejárják az országot a Földközi-tengertől a Galileai-tengerig. A túra folyamán a cserkészek Felső-Galilea tájain túráznak és minden éjszakát máshol töltenek majd. A program témája a természet szeretete és az együttműködés, miközben a résztvevők megismerhetik Izrael szépségeit is. A nemzetközi csapatok számára biztosítanak segítőt, aki végigkíséri őket a túrán.

A résztvevők nagy száma miatt a program 12 különböző csoportban fog lefolyni, 2014. április 4. és 13. közt. A túra minden csoportnak 4 napig tart, az indulás időpontját a regisztráció után tudjátok majd kiválasztani. Az indulási pont Észak-Izraelben lesz, ahová Tel-Avivból külön busszal (2-3 óra) szállítják a résztvevőket.


Részvételi feltételek:

  • 14-18 éves cserkészek
  • a Magyar Cserkészszövetség aktív tagja
  • részt vett már mozgó táborban
  • 5 fő jelentkező felett kötelező egy őrsvezetőt is biztosítani, aki csak 18 év feletti lehet
  • Szükséges felszerelés: cserkész egyenruha, hálózsák, túrazsák, túracipő, evőeszközök, kulacs, megfelelő (és meleg) ruházat, elemlámpa, WC-papír, kalap/sapka. MINDEN MÁS SZÜKSÉGES FELSZERELÉST (sátor, főzéshez szükséges eszközök és más felszerelés) A SZERVEZŐK BIZTOSÍTANAK!

A túrát végigkísérik képzett egészségügyi szakemberek és biztonsági emberek.

Részvételi díj:

  • résztvevőknek 250 euró
  • őrsvezetőknek 180 euró

A részvételi díj tartalmazza: szállás, étkezés, buszköltség, biztonsági költségek, orvosi ellátás, belépőjegyek árát és a csomagszállítás költségeit a szállások közt.

Jelentkezési határidő: 2014. január 15., az intercom@cserkesz.hu-ra küldött emaillel.