Megnyílt KONCbábszínHÁZA!

A Koncházai csapattal először a csapi fürdőprogram keretein belül találkoztam. Akkor beszéltünk róla, hogy milyen jó lenne, ha tartanánk egy kézműves foglalkozást, így végül két alkalomra sikeredett a bábkészítő foglalkozásunk!

Az első alkalommal papírból készítettünk sünit, kutyust, macit, hogy az állatfigurák közül a legsikeresebbeket említsem. Csináltunk pálcabábokat, lettek hercegnőink, királyaink és még Micimackónk is. Természetesen nem maradhatott ki a foglalkozásból a játék sem! Így az első foglalkozást egy kis nindzsával és puffal zártuk.

Második alkalommal, már szörnyeket is készítettünk és befejeztük a készülő bábokat, közben egy kartondobozt pedig átalakítottunk bábszínházzá. A játék persze ekkor sem maradt el! Később Koncháza kézlenyomat képét készítettük el, ráadásul nagy örömünkre egy gyermek sem maradt festékes.

És végre eljött a várva várt pillanat: Megnyílt Koncháza Bábszínháza! Az első előadást a spontán alakult zsűrinek játszotta a szintén spontán alakult társulat. Mondhatni rég volt errefelé ekkora csend és figyelem. Az előadás, improvizatív jellege ellenére nagyon magas színvonalú művészi teljesítményt nyújtott! Megismerkedhettünk sünivel, az erdő bátor lakójával. Még a sokat látott zsűri is megijedt, amikor a lila és rózsaszín szörny egyszerre szerette volna megenni a királykisasszonyt – ám szerencsére az ifjú herceg időben érkezett.

 

A többit nem árulom el, de annyit mondhatok, hogy a mesének itt közel sincs vége: legyen meglepetés minden nézőnk számára. A kis színházunkból még hiányoznak a háttérképek és a díszlet elemek. De nem csüggedünk, mert tudjuk, hogy egyszerre mindent nem lehet, és ismerjük a színház fő közmondását, miszerint: A kevesebb néha több. Így boldogan (és kicsit fáradtan) zártuk a napot!

Petró Annamari
közösségszervező