Sziasztok,

sokak kérésére íme az Adventi kézművesen használt gyurma receptje:

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál citromsav vagy borkősav (hogy ne penészedjen meg)
  • 3 dl víz
  • Ételfesték

Az elkészítés módja:

Egy lábasban elkezdjük melegíteni a vizet (ha margarinnal készítjük, előbb olvasszuk fel a margarint és utána adjuk hozzá a vizet). Mi ilyenkor szoktuk megszínezni (pl. Húsvét után megmaradt tojásfestékkel, máskor temperával vagy sima ételfestékkel). Ezután beletesszük az összes hozzávalót, és folytonos kavargatás mellett főzzük (kb. 15 perc). Eleinte ragacsos és darabos, de nem kell megijedni, a végére szépen összeáll az egész. A végén már elég nehéz keverni, innen is lehet tudni, hogy már jó. Ha kihűlt, jól átgyúrjuk és indulhat a móka.

Forrás: http://szinesotletek.reblog.hu/a-levegon-szarado-csodagyurma-recepte

Kristóf