Csapatunk, a 313. sz. Szent József Cserkészcsapat Budapest III. kerületében, Békásmegyeren, az ófalui Szent József Plébánián működik.

Második osztályos kortól nevelgetjük a hozzánk csatlakozó fiatalságot, nem csak különféle ismereteket, hanem – ami még ennél is fontosabb – élményeket és közösséget adva számukra!

Cserkészcsapatunk a szokásos heti rendszerességű őrsgyűléseken túl a cserkészév során számos, immár megszokottá vált csapatprogramot szervez. A teljesség igénye nélkül ilyen pl.: a csapatévnyitó alkalmával megrendezett őrsök közti főzőverseny, a csapattúrák és a csapatkarácsony, illetve a plébániai farsang, továbbá a tavaszi “ottalvós” csapatportya, a cserkész évzáró családos túra és végül, de koránt sem utolsó sorban a nyári tábor és a kiscserkészek tanyázása.

Mindezekkel az egész csapat által szervezett és a kisebb létszámú raji és őrsi foglalkozásokkal, programokkal arra törekszünk, hogy a fiatalok szerető közösségben egészségesen fejlődjenek rátermett, hasznos, boldog felnőttekké, akik tesznek azért, hogy a világ egy kicsivel jobb hely legyen, mint ahogy megkapták.

Próbáljátok meg úgy itthagyni ezt a világot, hogy jobb legyen, mint ahogy kaptátok.

bi-pi