Csapattábor 2015 július 5-12. – Szomód

 

Császárunk útnak bocsátott minket a haza felé vezető úton. Véget ért a csapat idei cserkésztábora (De a kiscserkészek tanyázása még előttünk áll:)

A Szomód melletti kőbányában töltött egy hét nagyon jól telt. Mozgalmas volt és kihívásokkal teli. Bár az előtáborban a vezetőség és a Csuszka őrs (vagyis a vezetőség és Anna:) a magas létszámnak köszönhetően nagyon sok építménnyel elkészült – a csákánnyal alig bontható talaj dacára, a táborozóknak még így is jócskán maradt építkezni valójuk az első napokban. A tábor első felében a hőség nehezítette a munkát és tikkasztotta a népet, de a kénes víz, amit literszámra húztunk le, megtette a hatását.

   

A kínai keretmese hangulata az egész tábort végigkísérte, a legkisebbek lelkesen gyűjtötték a jüant, hogy kiváltságokat és értékes tárgyakat vásárolhassanak rajta, a nem csak a vezetők bővítették ki tábori ruhatárukat keretmesés jelmezekkel, hanem a táborlakók mindegyike – az őrsének megfelelő színben és mintával – pólót készített a tábor elején, amit a tatai városnézés alkalmával fel is avattunk.

   

 

 

A programok között – mint amilyen a kézműveskedés, a kirándulás, a városnézés, a portyázás, a sportnap és az őrsi főzés volt, természetesen a pihenésnek és a töltődésnek is akadt helye.

 

További képek találhatók facebook csoportunk oldalán (tagok számára).