Farsangoltunk

Hideg tél van. Ezt az indiánok nem bírják tovább – gondolta a törzs sámánja, így hát, megfogta botját, rátámaszkodott és ki ment a törzs elé, akik már nehezen tűrték a hideget.

 

–  Indiánok! Nehezen bírjuk ezt a hideget! Valamit tennünk kell! Ahogy ezen révedeztem, megszólított a Nagy Manitu! – ennek hallatán a sziú indiánok mind a földre borultak és áldották Nagy Manitu nevét!

–  Oh, Nagy Manitu! Oh, Nagy Manitu!

–  Ahhoz, hogy újra eljöjjön a meleg, nem kell mást tennünk, mint feleleveníteni az ősi Télűző, Naphívogató táncot. De előtte meg kell tanulnunk olyan képességeket, amik szükségesek a tökéletes tánchoz! Alkossatok kisebb törzseket és így csapatostul sajátítsátok el az előttetek álló próbák kihívásainak tanulságát! Szemeitek olyanok legyenek, mi

nt a sasé, hogy eltaláljátok az állatot vadászat közben, amit feláldozhatunk! Pontosak legyetek a feladatok megoldásában, hogy ha szükséges, akkor percek alatt el tudjuk rejteni egymást az ellenséges törzsek elől! Testetek minden apró része legyen készen a táncra, ehhez sajátítsátok el, az önfeledt örömöket a tánc hevületében! Elmétek legyen penge éles, hogy ha Nagy Manitu életeteket úgy irányítja, Ti meg tudjátok oldani az előttetek álló kihívást! Ismerjétek és tiszteljétek a körülöttünk élő állatok szellemét és jellegzetes mozdulatait! Ujjaitok legyenek fürgék, hogy a tűzgyújtást hamar megvalósítsátok! Ne feledjétek, törzsfőnökeitektől kaptok titkos összetevőket a varázs főzethet, azt gyűjtsétek!


Az összes próbán helytálltak a kis indán törzsek és így a sámán elé járultak, aki egy különleges varázsfőzetet készített, amit a legeredményesebb törzs kapott meg. A Sámán igazságos indián volt, így mindenki más is kapott a főzetből. Miután elfogyasztották, betöltötte őket Nagy Manitu ereje, és ennek örömére, eltáncolták, az ősi Télűző, Naphívogató táncot. Ez után a törzsi tűz köré gyűltek és vidáman daloltak és táncoltak. Majd az esti végső éneket, közösen elénekelték.

A sámán állt és boldogan figyelte, az elsuhanó indián gyermekeket.