Portya – Kosd

Egy szép, napos délután, mikor az iskola fáradalmait még nem pihentem ki, elindultam a Csobánka térre, ahol a csapat gyülekezett. Rövid utazás, vonatozás, Vácon leszállás, ahol a sofőr jóvoltából lekéstük a buszt, pedig Gábor direkt előreszaladt, hogy megkérje, várjon meg minket. Kérése nem nagyon talált célt, talán a buszos nem hallotta egészen jól, hogy mit is mondott neki (még véletlenül sem feltételezem, hogy…ööö… hogy is mondjam… talán gonosz volt?).

Na mindegy, mert egy igen kedves buszsofőr agyában azt hiszem megfordult az a gondolat, hogy: „Ó Istenkém, ezek a szegény cserkészek itt ülnek a fűben, biztos éhesek, fáradtak és különben is hideg van és sötét.” Szóval előbb megszánt, majd eljuttatott minket Kosdra. A szálláson még a vacsorát is félretéve megtekintettük a Vérszerződés élethű felelevenítését, aztán vacsorázhattunk! Milyen megkönnyebbülést jelentett a számba tenni egy falatka kaját!

Másnap, azaz szombaton (ja igen, tegnap péntek volt) túráztunk egy jót. Hegyről le, dombra fel, számháború, amiben mindig az a csapat nyert, ahol én voltam, Lehel vezér végzete (már nem annyira élethű feldolgozásban), pihenő, gyaloglás, majd visszaérkezés Kosdra. Itt levezetésképp métáztunk egyet, utána vacsoráztunk és én a vacsiból külön kaptam egy húsmentes adagot! (igazán jólesett eme aprócska figyelmesség) És a nap fénypontja: TÁBORTŰZ! Minden őrs előadta az előzőleg megkapott kis történetecskéit, tudjátok ilyen Honfoglalás és társai. Természetesen az összes őrs remekül teljesített. (De különösen a Csuszka…bocsi…minden szentnek maga felé hajlik a keze…na nem mintha én szent lennék.) Az alvás aznap azért senkinek nem ártott.

Vasárnap. Mini szuper reggeli ébresztőjétől, majdnem szívinfarktust kaptam. A meleg hálózsákból nem kellett kikászálódnom, mert olyan meleg volt a szobában, hogy éjjel kiforogtam belőle. Aztán pakolás, reggeli, mise, pakolás, takarítás a lányoknak, a többieknek méta, majd hazaindulás. E hosszúnak nem mondható hétvége nagyon hamar elment, de szerintem remekül sikeredett és már iszonyúan várom a nyarat, hogy tábor legyen!

 Vasadi Anna (Csuszka örs)