Cserkésztúrán a Kerecsensólyom őrs

Csapatunk 2014. március 8-án a Kerecsensólyom őrs által képviseltette magát egy teljesítménytúrán, mely a Szent Tarziciusz Cserkészcsapat kiváló szervezésének és a jó időnek köszönhetően pompásan sikerült.

A túra Pannóniatelepről indult, ahol minden résztvevőt regisztráltak, eláttak csokoládéval, térképpel, továbbá a csapat menetlevelével, melyet állomásonként le kellett pecsételni, így biztosítva azt, hogy a résztvevők a kellő útvonalat tegyék meg, lehetőleg a megadott időn belül.

Természetesen az ellenőrző pontok szintidőn belül való elérése nem okozott különösebb gondot, hiszen a lelkes kis csipetcsapat komolyan vette a túra nevében lévő “teljesítmény“ szót. Olyannyira hamar elérték az első állomást a Kőhegyi turistaháznál, hogy még arra is volt idejük, hogy egy rövid kitérővel a Petőfi-pihenőnél megcsodálják a kilátást, és elfogyasszák a magukkal hozott elemózsiát.

 

 

A Kő-hegyről útjuk a Lajos-forráshoz vezetett, ahol megkapták a második pecsétet a menetlevélre, ami egyben a célba jutás, és az azzal együtt járó emléklap, kitűző és korlátlan mennyiségű zsíroskenyér megszerzésének kulcsa…

A lepecsételt papírral kezükben Pomázra baktattak szépen. A pomázi plébin megálltak, megpihentek, rengeteg teát vedeltek, majd fáradtan, elcsigázva szüleikhez hazatértek.