Téli csapattúra

Az elképesztő dagonyában, vasárnap kicsit vaddisznósra vettük a figurát. A csapat legelszántabb és leginkább túrázás után epekedő tagjaival nyakunkba vettük a Budai-hegységet és így 23-an métáztunk egy óriásit, felmásztunk a”rendkívül stabil” Imre kilátóba és az Etzsébet kilátóba,  mellesleg hegyre is másztunk (azaz, hogy valahogy felvánszorogtunk a sárban) és borzasztóan örültünk a februári napsugarak üdítő fényének…még akkor is, ha egy kicsit eláztunk. Képek ITT! Nézegessétek őket 🙂

Csapatfarsang – 2016

Az idei tél elűzését viszonylag korán megtartottuk, persze csak azért, mert mindenki várja már a meleg tavaszt és a nyarat, hogy a természet lágy ölén tölthesse szabadidejét a csapattal, vagy az őrsével 🙂 A fekete és fehér színeket mindenki fantáziadús formációkban magára öltötte és az estét vidáman és meggondoltan töltötte el. A hangulatot a képek nem adják teljesen vissza, de azért nézegessétek őket!

Itt megtaláljátok:  Csapatfarsang – 2016

Bonsai Klub

Csapatunk Bonsai és Növény Klubja idén kiállítás látogatással nyitott.

Az Őszi Kertészeti Napok meglátogatása kicsiknek és nagyoknak sok érdekességet tudott mutatni. Testközelből figyelhettük meg azokat a bonsainak alakított növényeket, amik alatt ’’normál esetben’’ kirándulni szoktunk, tisztes távolból csodálták meg a gyerekek a horrorfilmes rokonaiknál sokkal barátságosabb húsevő növényeket és a csapattal jött két segédtisztnek arra is lehetősége volt, hogy pénztárcáját nem kímélve megvegye azt a kagylót, ami már amúgy is a nyakában lógott…

Vidámak voltunk, rengeteg őszi virágot megszagoltunk és (a szegény eladóra nézve) könyörtelen mennyiségű mézet kóstoltunk.

A továbbiakban beszéljenek a képek, amik ITT megtalálhatók.

Híresek lettünk!

A csapat Csuszka őrse részt vett egy cserkész propagandafilm forgatásán.

Egy kellemes szombati napot töltöttünk a fiúkkal: 3 cserkészfiúval és a FANATICS FILMel forgattunk együtt. Kicsit koncentrálni kell, hogy megtaláljuk magunkat a filmben – hátmég annak, aki azt sem tudja, mit csináltunk a Rókahegy a bányában… Ezért elárulom: meneteltünk, sziklára másztunk és a csúcsra törtünk!

Nézzétek:

A szikra ott van benned is

Évkezdő beherangozó

Az őrsök közül már sokan összegyűltek a táborok óta, és belefogtak az idei munkába/játékba!

De akik még nem, azok se csüggedjenek!

Cserkészévünk közös első alkalmát -, melyre a csapat apraját-nagyját és minden csatlakozni vágyót, no meg a távolról érdeklődőket is szeretettel várunk – szeptember 27-én tartunk a Szent József plébánián.

Program:

9.00-10.50 Szentmise a Szent József templomban

10.0-12-00 Program a cserkészek és leendő cserkészek számára a Plébánián, rossz időesetén a Mustármag iskolában

Közben szülői tájékoztató a régi és új cserkészszülőknek.

 

Szeretettel vár Mindenkit!

a 313. sz Szent József Cserkészcsapat Vezetősége

 

 

Csapattábor 2015 július 5-12. – Szomód

 

Császárunk útnak bocsátott minket a haza felé vezető úton. Véget ért a csapat idei cserkésztábora (De a kiscserkészek tanyázása még előttünk áll:)

A Szomód melletti kőbányában töltött egy hét nagyon jól telt. Mozgalmas volt és kihívásokkal teli. Bár az előtáborban a vezetőség és a Csuszka őrs (vagyis a vezetőség és Anna:) a magas létszámnak köszönhetően nagyon sok építménnyel elkészült – a csákánnyal alig bontható talaj dacára, a táborozóknak még így is jócskán maradt építkezni valójuk az első napokban. A tábor első felében a hőség nehezítette a munkát és tikkasztotta a népet, de a kénes víz, amit literszámra húztunk le, megtette a hatását.

   

A kínai keretmese hangulata az egész tábort végigkísérte, a legkisebbek lelkesen gyűjtötték a jüant, hogy kiváltságokat és értékes tárgyakat vásárolhassanak rajta, a nem csak a vezetők bővítették ki tábori ruhatárukat keretmesés jelmezekkel, hanem a táborlakók mindegyike – az őrsének megfelelő színben és mintával – pólót készített a tábor elején, amit a tatai városnézés alkalmával fel is avattunk.

   

 

 

A programok között – mint amilyen a kézműveskedés, a kirándulás, a városnézés, a portyázás, a sportnap és az őrsi főzés volt, természetesen a pihenésnek és a töltődésnek is akadt helye.

 

További képek találhatók facebook csoportunk oldalán (tagok számára).

Farsangoltunk

Hideg tél van. Ezt az indiánok nem bírják tovább – gondolta a törzs sámánja, így hát, megfogta botját, rátámaszkodott és ki ment a törzs elé, akik már nehezen tűrték a hideget.

 

–  Indiánok! Nehezen bírjuk ezt a hideget! Valamit tennünk kell! Ahogy ezen révedeztem, megszólított a Nagy Manitu! – ennek hallatán a sziú indiánok mind a földre borultak és áldották Nagy Manitu nevét!

–  Oh, Nagy Manitu! Oh, Nagy Manitu!

–  Ahhoz, hogy újra eljöjjön a meleg, nem kell mást tennünk, mint feleleveníteni az ősi Télűző, Naphívogató táncot. De előtte meg kell tanulnunk olyan képességeket, amik szükségesek a tökéletes tánchoz! Alkossatok kisebb törzseket és így csapatostul sajátítsátok el az előttetek álló próbák kihívásainak tanulságát! Szemeitek olyanok legyenek, mi

nt a sasé, hogy eltaláljátok az állatot vadászat közben, amit feláldozhatunk! Pontosak legyetek a feladatok megoldásában, hogy ha szükséges, akkor percek alatt el tudjuk rejteni egymást az ellenséges törzsek elől! Testetek minden apró része legyen készen a táncra, ehhez sajátítsátok el, az önfeledt örömöket a tánc hevületében! Elmétek legyen penge éles, hogy ha Nagy Manitu életeteket úgy irányítja, Ti meg tudjátok oldani az előttetek álló kihívást! Ismerjétek és tiszteljétek a körülöttünk élő állatok szellemét és jellegzetes mozdulatait! Ujjaitok legyenek fürgék, hogy a tűzgyújtást hamar megvalósítsátok! Ne feledjétek, törzsfőnökeitektől kaptok titkos összetevőket a varázs főzethet, azt gyűjtsétek!


Az összes próbán helytálltak a kis indán törzsek és így a sámán elé járultak, aki egy különleges varázsfőzetet készített, amit a legeredményesebb törzs kapott meg. A Sámán igazságos indián volt, így mindenki más is kapott a főzetből. Miután elfogyasztották, betöltötte őket Nagy Manitu ereje, és ennek örömére, eltáncolták, az ősi Télűző, Naphívogató táncot. Ez után a törzsi tűz köré gyűltek és vidáman daloltak és táncoltak. Majd az esti végső éneket, közösen elénekelték.

A sámán állt és boldogan figyelte, az elsuhanó indián gyermekeket.