Portya beszámoló

Sziasztok!

Köszönjük a 15.000 Ft-ot, jól sikerült a portya, íme, a beszámoló:

Röviden összefoglalva:
Minion Rush, nagymutató, vízhiány, nyitott ajtók, DJ, virsliben főtt tészta, Flamingó

Kicsit hosszabban:
Idén olyan portyán vehettünk részt, amilyenen még sosem; ez a portya különbözött minden eddigi portyánktól. Esztergom kellős közepén volt ugyanis a szállásunk, pár száz méterre a Mária-Valéria hídtól, nagyon közel a várhoz és a Bazilikához.

Vonattal nagyon hosszú idő alatt lehet csak eljutni Esztergomba, de nem is főleg ezért, hanem az egyik szállásadónk, rövid, (~50 perces), mindenre kiterjedő szabályrendszerének meghallgatása miatt nagyon-nagyon későn tudtunk csak vacsorázni. Vacsora után át lehetett menni Párkányba, de a város díszkivilágítását addigra már kikapcsolták.

Másnap részt vettünk egy városismereti játékon, mely során bejuthattunk több kávézóba, sörözőbe, és a Várba ingyen, megnézhettük belülről a Bazilikát, mialatt érdekes (vagy kevésbé érdekes) rejtvényeket fejthettünk meg. Teljesen eláztunk, ezért délután életbe lépett az esőprogram. Fergeteges előadásokat láthattunk, olyan emberekkel beszélgettünk, akikkel ritkán, vagy még szinte soha sem, mire kisütött a nap. Sütött is nagyjából fél óráig, majd besötétedett. A jó időt kihasználva ismét kimentünk a városba, ami teljesen más arcát mutatta, mint napközben. Gyönyörű díszkivilágításban úszott, és – mivel senki nem volt az utakon – úgy tűnt, hogy csak a mi kedvünkért! A Bazilikát olyan erős lámpák világították meg, hogy a felhőkre rávetítették a kupola formáját!

Másnap reggel gitáros misén vettünk részt, jó látni, hogy van katolikus közösségi élet a városban.

Tulajdonképpen két napig Esztergomban laktunk, és megtapasztalhattuk, hogy Esztergomban lakni: Nagyon jó!

Képek